Féreginjekció,

Úszott a vérben a kivégzőkamra az elbaltázott kivégzés után -

Méreginjekciós kivégzőszoba féreginjekció kaliforniai San Quentin börtönben A méreginjekció az USA -ban, a Kínai Népköztársaságbanilletve a közelmúltig a Fülöp-szigeteken alkalmazott kivégzési módszer.

Alkalmazásának ötlete már ban felmerült, azonban akkor elvetették, és helyette a villamosszéket vezették be.

szarkóma rák ka ilaj hpv szemölcs progresszió

Nagy-Britanniában az es években szintén megvizsgálták a lehetőséget, azonban inkább megmaradtak a kimért hosszú eséses akasztás módszere mellett. A méreginjekció bevezetésének kérdése ben merült fel újra. Ekkor Oklahoma állam fő orvosszakértője, Jay Chapman, több fokozatú, gyorsan ható barbiturátokon alapuló módszer bevezetését javasolta.

Hirdetés Hirdetés Hirdetés Tennessee államban - amely az Féreginjekció Államok egyik déli tagállama - villamosszékben végeztek ki egy kétszeres gyilkost helyi idő szerint csütörtökön este. Támogatom A 63 éves elítélt, Edmund Zagorski ügyvédjei útján maga kérte, hogy méreginjekció helyett villamosszékbe ültessék. Zagorskit ben ítélték halálra, mert két embert lelőtt, majd elvágta a nyakukat is egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményben. Harmincnégy évet töltött a siralomházban, és az idén októberben kellett volna kivégezni méreginjekcióval. Az utolsó pillanatban azonban kérelmezte, hogy villamosszékben hajtsák végre az ítéletet.

A kivégzés első lépéseként az elítéltet egy ágyhoz szíjazzák, karjait az ágy mellett lévő tartókhoz rögzítik. A karjait alkohollal fertőtlenítik ennek oka az, hogy a kivégzést akár az utolsó pillanatban is elhalaszthatják, vagy az elítélt kegyelmet is kaphatmajd könyökhajlatnál a vénába szúrják a tűt.

a genitális szemölcsök szájának kezelése helmint fertőzés ppt

A kivégzés automatizált, a tű egy csövön keresztül egy géphez csatlakozik, amely féreginjekció kezdi meg a mérgek szervezetbe juttatását. Az első lépésben nátrium-pentotált tiopentál-nátrium fecskendeznek a szervezetbe, amitől az elítélt kómába esik.

Betűméret:

Elvileg már ez az első lépés halálos, viszont a nátrium pentotál csak mintegy 45 perc múlva okozna halált, ezért a folyamatot még két méreg beadásával gyorsítják. A második lépésben pankurónium-bromidotvagy tubokurarin-kloridotazaz a kuráré hatóanyagát fecskendezik be.

Ez az izmokat bénítja meg a szív kivételével, azaz fulladáshoz vezet.

meddig férgek humán papillomavírus esettanulmány

A harmadik lépésben kálium-klorid -ot juttatnak a szervezetbe, ami leállítja a szívet, ezzel szívleállást és a keringés összeomlását okozva. Bár féreginjekció szerint a méreginjekció humánus féreginjekció módszer, valójában rengeteg kétség merült fel alkalmazásával kapcsolatban. Az első probléma abból adódik, hogy az elítélt előkészítése akár percet is igénybe vehet, ami komoly pszichikai nyomással jár együtt.

a férgektől a gyermekeknek szánt gyógyszerekig törpe törpe méretek

A második probléma, hogy a nátrium-pentotál hamar kiürül az agyból, és az izmokban szívódik fel. Ez ahhoz vezet, hogy a szer beadása után kb.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a nátrium-pentotál hatását a pancuronium-bromid féreginjekció, így az elítélt eszméleténél van, miközben megfullad. Ezt viszont, az izombénító hatás miatt, jelezni nem tudja.

csontvelő rák tünetei fordított papilloma nazális ok

Az utóbbi években több olyan kivégzés is történt, ahol utólag megállapították, hogy az elítélt eszméleténél volt a második és harmadik komponens beadásakor. A fentiek alapján egyre általánosabb az a vélemény, miszerint a méreginjekció szintén kegyetlen kivégzési módszer. Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság egyelőre nem foglalt állást.

végbél dysbiosis viszketés gyógymódok szemölcsök a kezét

Olvassa el is