Hpv torok diszplázia. Orvos válaszol

A HPV (humán papillomavírus) fertőzés tünetei, kezelése

Nemi szervi szemölcs Tisztelt Doktor Úr. Köszönöm szépen a lehetőséget. Kérdésem a következő lenne. Lappanghat hosszú éveken át is a HPV vírus,vagy a max.

Válaszát köszönöm előre is. Üdvözlettel, Bakos Balázs Kedves Balázs! A Hpv torok diszplázia akár évekig tünetmentesen a szervezetben megbújhat úgy, hogy semmilyen elváltozást nem okoz.

Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György Kedves Doktor Úr! Hpv kérdéssel fordulok Onhoz. Alacsony rizikójú hpvm van semmi szemölcs semmi mellett teljesen jó Cin0 negatív citológiám van és Cintec negatív.

Gyógyszereket nem szedtem csak a D vitamin! De úgy érzem megérte! De vissza kellett volna mennem ebben az évben, csak sok dolog jött közbe munkahely váltás, korona vírus Nem mertem a Hpv miatt sem erre gondolni de utoljára nekem egyik Doktor Úr azt mondta ha ez miatt a Hpv miatt nem merem és nem akarok belevágni a babába, ne tegyem mert ez nem befolyásolja és nyugodtan lehet, mert nem befolyásolja a terhességet és a baba fejlődését.


És most nagyon féltem a picit! Ide hozzánk a helyi kórházba járok ott is azt mondták nem kell megijedni ez miatt. A citológia teljesen rendben. Az lr hpv még mindig jelen van. Ez ràkot nem igazán tud okozni.

hpv torok diszplázia

Várom megnyugtatò válaszát. Molnár Gréta! Kedves Gréta! A HPV vírus jelenléte nem zavarja a várandósságát, nyugodtan viselje a terhességét.

A hüvelyi szülésnek sincsen akadálya, a HPV szervezetben történő jelenléte nem indokol császármetszést. Szőnyi György Tisztelt Doktor úr! A napokban diagnosztizáltak Vph a férfiak végbélnyílásában HPV-vel. Nagyon meg vagyok ijedve A barátommal közel fél éve vagyunk csak együtt.

  • Humán papillomavírus ncbi
  • Üzenetet küldök!
  • Orvos válaszol – HPV-Centrum
  • Emberi papillomavírus tünetei férfi

Előttem több leányzóval is volt már, nem akarom őt hibáztatni hiszen én is voltam mással. Mindenesetre, ha megtörténik a műtét, neki is célszerű lenne egy vizsgálat? A műtét sőt ezen túl is javasolt az óvszer használata, vagy kötelező?

Előre is köszönöm válaszát!

  • Humán papilloma belirtileri
  • Tisztelt Doktornő!
  • HPV fertőzés - Budai Egészségközpont
  • Nőknél HPV-vel kezelik

Németh Anna Kedves Anna! A P3-as lelet önmagában még nem indokol műtétet. Ismerni kellene a teljes leíró diagnózist. Valamint fontos lenne, a jövőre nézve, hogy oltassa be magát és kedves párját is HPV elleni 9 komponensű védőoltással.

hpv torok diszplázia

Szőnyi György Kedves Doktor úr! Szeretném megtudni, hogy ha a lányom, nem él, nemiéletet kb 20 éves koráig, akkor a hpv oltást elég a szexuális élet megkezdése előtt beadatni? Hány évig ad védettséget? Kedves Mirella!

Méhnyak krioterápia

A védőoltást mindenképpen a szexuális élet megkezdése előtt érdemes megadni. Nincsen különbség azonban a 18 vagy 20 éves életkor tekintetében. A védőoltás, amennyiben lánya mind a 3 oltást megkapja, a mai ismereteink szerint élete végéig védelmet fog biztosítani.

A cytologiám 2szer is p3 cin II lett. Készült hpv tipizalas is amiben os és es típus lett pozitív. Jelenleg 2 Gardasil 9 komponensű oltást kaptam es jelenleg D vitamint, szelént is szedek. A nőgyógyászom szerint a vírusok eltűnhetnek rövidesen a szervezetemből. Rengeteget olvastam a témával kapcsolatban és ez a része nekem kétséges. Én úgy tudom a vírus bennem marad és aktivizálódhat a későbbiekben.

Vagy tévednék?

Orvos válaszol

Köszönettel Kedves Szabina! A vírus képes hpv torok diszplázia szervezetéből teljesen eltűnni, de az is lehet, hogy évekig teljesen tünetmentesen jelen van a szövetekben.

hpv torok diszplázia

Parterét is érdemes beoltatni, hogy ő is védett legyen illetve a visszafertőződéseket megakadályozzák. Szőnyi György Üdvözlöm, Hpv torok diszplázia Sirgard méhnyakrák védőoltást kapott ban. Citológia eredmény: neg. Orvosa csupán 6 hónap múlva kontroll vizsgálatot írt. Lehet egyéb teendője? Előre is köszönöm válaszát. Kedves Ancsa! Lánya esetrében mindenképpen a 3 hónap múlva történő kontrollt javasolnám.

Addig viszont mindenképpen javasolnám lányának beadatni a 9 komponensű HPV elleni védőoltást, fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli. Célirányosan én a mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Hpv torok diszplázia szoktam javasolni egy általános vitaminkomplex mellé.

Valamint használja a Papilocare vagy Deflagin-Q hüvelygélt hpv torok diszplázia 3 hónapig. Az lenne a kérdésem, hogy menstruáció alatt is kell használni a Papilocare gélt, vagy arra a napokra mellőzzem?

Köszönöm a válaszát! Kedves Hölgyem! A menstruáció alatt ne használjon hüvelygélt, folytassa viszont a menzesz után! Egy hónapja kaptam meg a 2. Kedves Érdeklődő! A HPV oltástól nem késhet a menstruációja, annak más oka lehet, amit érdemes szakorvosi vizsgálat során körbejárni! Februárban derült ki, hogy magas rizikójú es HPV fertőzésem van.

Ezt követően Deflagyn-Qilletve Isoprisnosine kúrát írt fel a doktor úr, mellette D-vitaminnal. Júniusban beadattam az első 9-es komponensű oltásomat. Augusztus elején a második oltás előtt szűrésen vettem részt, aminek az eredménye még mindig HPV pozitív volt. Jelenleg Shiitake gomba kivonatot és D-vitamint szedek, több gyümölcsöt fogyasztok, illetve igyekszem minél többet sportolni.

A kérdésem az lenne, hogy milyen kiegészítőket érdemes lenne szednem hpv torok diszplázia fentiek mellé, van-e bármiféle javaslata, amely segíthet a HPV legyőzésében?

HPV-fertőzés tünetei és kezelése

Továbbá érdemes lenne-e egy újabb Deflagyn-Q kúrát elvégeznem? Válaszát előre is köszönöm! Kedves Laura! Mindenképpen folytassa a 9 komponensű HPV elleni védőoltástl, fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli. Szőnyi György!

A HPV (humán papillomavírus) fertőzés tünetei, kezelése

HPV tipizálás a műtétet megelőzően nem, csak azt követően történt aminek eredménye negatív lettígy nem tudom bizonyosan, hogy HPV fertőzés okozta-e nálam a méhnyakrákot, de nagy valószínűséggrl igen. Azóta született termeszetes fogantatással egy egészséges gyermekem. A rákszűréseim eredménye azóta is negatív, HPV tesztet azóta nem csináltattam. Monogám kapcsolatban élek. Kérdésem: a HPV vírus a megfertőződést követően benne marad-e a szervezetben véráramban esetleg abban az esetben, mint esetembenhogy a beteg rész, ahol a vírus "megtapadt" és gondot okozott a méhnyak el lett távolítva?

Tehát képes e újra fertőzni máshol a szervezetben, ahol pl. Köszönettel, Bettina 38 Kedves Bettina! A vírus a vérben nem kering, hanem a hámsejtekben bújuk meg.

HPV fertőzés

Elvben a hüvely hámsejtjeiben is megtapadhat, de az Ön esetében a negatív leletek mellett ennek igen kicsi az esélye, aggodalomra véleményem szerint nincsen oka!

Majdnem egy éve együtt vagyok a párommal aki nincs beoltva. Minden bizonnyal elkapta ő a betegséget, vagy mi a következő lépés?

Olvassa el is