Ételcsíp

Bár egy indiai, kontrollcsoporttal végzett kisérlet azt igazolja, hogy a friss végbélműtéten átesett alanyok közül a csilit fogyasztók jobban szenvedtek helyi fájdalmaktól, mint a placebót beszedők, a kép árnyaltabb.

a lapos szemölcsök kezelése nőknél nemi szemölcsök megelőzésére és kezelésére

A kapszaicin egy ízetlen, szagtalan vegyület, ami közvetlen kapcsolat esetén ingerli hőérzékelő receptoraink végét. Ezek az idegek megfelelő mennyiségben csoportosulnak a szánkban, szemünkben, nemi szerveinken és a végbélnyílás környékén.

kerékférgek és féregtabletták hatékony paraziták kezelése felnőttek számára

A bőrt vastag, elhalt sejtréteg védi, az emésztőrendszerünkben pedig nincsen elég, kapszaicinre érzékeny idegsejt, ezért nem éget tüzes ösvényt Naga tesó mind a tíz méteren lefelé. Csak az csíp, ami ingerel, ami jelen van, és ehhez a kapszaicinből többnek, vagy kevesebbnek a végbélhez kell jutnia.

Dobozos készételek kóstolása 2

A kapszaicint meg tudjuk emészteni, akár maradéktalanul, erre az ember emésztőrendszere alkalmas, ha valakinek mégis csíp másnap reggel, a szervezete nem volt elég mohó. Az már egy egyéni megfigyelésen alapuló vélemény, hogy a természetes, friss csiliket maradéktalanul feldolgozom, viszont egyes csípős szószok, például Tabasco bennem is ételcsíp tesznek az összes lehetséges felületen, ezek kapszaicintartalmát nem tudom beépíteni az utolsó cseppig.

humán papillomavírus shqip papilloma kenőcs a szájban

Ez hasznos információ lehet a csilit duplán megszenvedőknek, lehet, hogy náluk sem a paprikával van a baj, hanem adalékanyagok akadályozzák a ételcsíp folyamatokat. Ha már ételcsíp beleknél tartunk, a csípős érzés mellett van még egy mellékes következmény, amit egyetlen csilifogyasztó sem úszhat meg.

De vajon mitől függ, hogy ki mennyire bírja a csípős ételeket? Alapvetően több tényező határozza meg, hogy ki az, aki úgy eszi a pepperonit, mintha kekszet majszolna és ki az, aki már a szagától is rosszul van. Az eltérő egyéni érzékenység hátterében állhat egy ízérzékelő receptor sejt, a TRPV1. Ez a sejt alapvetően a hőmérséklet érzékelésére szolgál, de úgy tűnik akkor is működésbe ételcsíp, amikor valami tüzes ételt eszünk. Az ételek tüzességét egyébként gyakran a kapszaicin nevű vegyült adja.

Ételcsíp a kapszaicin emésztést elősegítő hatása. Tucatnyi fogyókúrás tabletta épít erre a tulajdonságára, és mértékkel alkalmazva ezért van jótékony hatással különböző gyomor és bélbántalmakra, fekélyekre.

gardasil hpv típusok parazita fertőzések

A kapszaicin élénkíti az emésztőnedvek elválasztását és élénkebb mozgásra készteti a bélrendszer izmait, akár szélsőséges élményeket produkálva. Egy veszedelmes hasmenés esetén természetesen nincs idő holmi emésztésekre, ilyenkor a kétszer csípés garantáltan fokozza az élvezeteket.

hogyan lehet gyorsan kezelni a szemölcsöket papillomavírus piscine

Kétszer csíp?

Olvassa el is